Pages

Monday, March 14, 2011

Segmen: "Tanya Fahmi: Siapakah nama anak kita?"

Assalamualaikum...


ehem...tengok tajuk tu..haaa...saje kan aq nak buat gempak..macam aq dah ade anak pulak...* niat tu memang ade..alahaiii,best nye ade baby sendiri,..sekarang ni kalau ade pon best ...hihik...tp ko belom kije laa,ko nak bagi anak makan ape?..angin?..cukup kah?..kije dulu bru fikir tu semua okay...?..baikk -_-..*


ni ade lak segmen yang ala2 nak wondering aq bakal menimang cahaya mata  dalam masa terdekat ni kan..kire feeling2 nak bg ready nama anak lah ni...haa,eksaited !.....hua3..okay stop !...* btw, fyi aq akan dapat adik and anak buah baru dalam masa terdekat..yippieee !! Alhamdulillah..*


segmen ini adalah idea berkilat boleh bikin batu cincin Incik Fahmi..sila klik utk info lanjut usia..hehe


Soalan cepu emas,perak n gansa...*piala All-England pon blh..*


1.) Apakah nama yang bakal anda berikan kepada anak anda mahupun nama yang telah anda berikan kepada anak anda sekiranya anda sudah mempunyai anak?


Sebab saya bercadang nak anak 4 orang...ade 4..haha,tamak producing...


Muhammad Zahran
Nur Adni Zahra
Muhammad Sameer
Nur Adni Sameera


Saya suka nama couple...hehe...:p..kalau dapat twin boy girl,alangkah indahnya...-_-


2.) Sebab apa anda memilih nama itu?


Sebab senang nak ingat,makna pon baik...pastu nama pendek senang nak menikah...*belum lahir dah fikir pasal nk nikah..wahaha*..hihi...yg penting i like couple name 4 my children ! yawww...*stop!*


3.) Antara nama yang panjang(dua atau lebih) atau pendek(satu) yang mana satu anda lebih sukai. Kenapa?


Actually suka nak letak 3 nama taw..tp kan mcm panjang bebeno..so decide 2 jelah..senang ingat...nama perempuan nanti senang nak menikah..for me..1 nama mcm simple sangat..mcm nme org dulu2..mcm my nenek PIAH binti ALI..pendek kan..hihi..but 2 or 3 names its perfect..jgn la ltak pnjg2...korg sendiri kang xingat nama diorg..padan muka..


okay done ! apa ada pada nama..yang penting budi pekerti..tp berilah nama yg elok pada anak2 supaya dapat mencerminkan pekerti mulia..InsyaAllah...


comel nya anak umi...* berangan..*


2 comments:

rubi @ cawan2 said...

comel nama anak. berpasang-pasang :D

Nurfarahana Abdul Aziz said...

haha..tulas..best klu dpt kembar..hihi...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...