Pages

Thursday, March 31, 2011

Siapa itu Mat Luthfi?...

Assalamualaikum...( mulai dari post ini, huruf post aq akan besau camni..haha puas hati..clear, jerawat pon nampak ! )


harini aq nak review seorang jejaki jejaka yang suka sangat buat vlog..tapi best dan lawak sampai aq gelak terbahak-bahak tak ingat dunia tapi ingat akhirat...wawawawa...boleh la nak tolong aq hilangkan tension belajau ni haaa..al maklumla, tak memasal aq kena amik subjek engineering lak sem ni ...subjek wajib universiti...ades -_-


ni ha la Mat Luthfi
hensem ke?...boleh laaa...( Luthfi yang kata dalam vlog dia..aq tak kata..wawawa )

serius la aq tatau pon sapa ini orang..sampai la aq terbaca kat Riezarchry.com kat entry beliau ..
mat luthfi aku tabik hang la..baru la aq tau yang beliau ni seorang vlogger yang kian diminati ramai ...termasuklah aq..


then lama2 baru aq ingat yang mamat ni la yang aq tengok dok buat video Happy Mother's Day tahun lepas...haha...bantai cakap Kedah ..nasib baik la aq ada kefahaman sikit...beliau sekarang tengah study kat Aussie aka Australia..belajau bebaik taw Luthfi..
( motip? )


macam2 la vlog yang beliau buat...semua yang pasti menyakitkan perut dan pipi sebab tak habis gelak ngan menyengih macam kerang busuk...( kalau aq kerang wangi )


btw harini aq upload 2 je daripadanya...sebab aq pon baru ada 2 vlog beliau jek..wahahahah..vid2 lain aq bagi link, korang usaha g tengok sendiri ek..takkan sume aq nak bagi..lempang kang ! manje sangat ni !...


video
 Tittle : Jiran Baru


dalam video ni aq suka dialog yang cakap laju tu :


Akmal kena ingat, Akmal tu budak paling cemerlang kat skolah..selalu dapat nombor satu, jadi ketua kelas, ketua pengawas, ketua pusat sumber, pelajar pintar, pemenang nilam peringkat negeri dan olahragawan skolah kategori rabun....


Ini Channel Youtube beliau : matluthfi90


link untuk video lain..


Cuti Sekolah Bersama Adik
Bukan Semua Cantik Subjektif
Selamat Hari Ibu 2010
Lampu Penyumpah
Top 5 Superhero
Nama Pun Sampah
We Eat Nasi
Mercun Bola Bukan Bola
Serta Paksa


Channel Ini Anwar Hadi pun tak kurang hebatnya..and FYI, they were friend if I not wrong..:)


video-video lain korang tengokla kat Channel si Luthfi ni...selamat menonton yawww...serious kalau korang nak ubat sampingan stress dan kesedihan, tengok la video2 beliau..kalau boleh sediakan popcorn ngan coki2..ngeee


p/s: tiada ubat yang lebih baik dari solat dan doa..<3

Wednesday, March 30, 2011

Exited yang akhirnya membinasakan...

Assalamualaikum...semalam jam 9.30 pm


Aq: Assalamualaikum mak..


Mak: waalaikumsalam...


Aq: ( tanpa memikirkan masa depan, aq pon terus cakap..) mak, minggu ni orang balik taw...mak masak asam pedas ek...


Mak: ha?..nak balik?..baguslah...nanti mak masakkan..mak pon ada simpankan rendang ayam untuk ko dalam peti ais..nanti boleh makan...


Aq: terima kasih mak...


( perbualan berlanjutan selama hampir sejam........)


Aq: I love u mak..


Mak: I love u too..


Harini...jam 10.00 pm..


Aq: Assalamualaikum mak..


Mak : Waalaikumsalam


Aq: Mak, orang mintak maaf sangat..minggu ni tak jadi balik...banyak kerja yang nak kena siapkan..


Mak: haa?..tak jadi balik...alaaa, mak dah simpankan dah rendang daging untuk ko dalam peti ais tu...


Aq: orang taw...orang pon nak balik jugak..rindu kat mak ngan semua2...


Mak: mak pon rindu ni haa..semua orang pun rindu kat ko..dah lama tak nampak muka...


Aq: orang mintak maaf ek mak sebab janji nak balik...


Mak: tak pe, belajar la dulu...nanti bila-bila balik ek..nanti mak masak sedap sedap bila ko balik..


( perbualan berlanjutan selama hampir sejam dan diiringi dengan air mata )


Aq: sorry ek mak tak jadi balik..


Mak: takpe...


Aq hanya mampu merancang, tapi Allah yang tentukan segalanya...pasni aq tanak lagi janji ngan mak, mama , abah n ayah pasal balik kampung...nanti janji, last2 jadi camni...dah hampa kan mak..rasa bersalah ni tak hilang sampai aq dey all ada kat depan mata aq....




p/s: kawan2..cek dulu taw jadual or aktiviti korang sebelum janji ngan family...nanti jadi macam aq dah hampakan family...sumpah tanak janji camtu dah pasni...


terlajak perahu boleh ku undur, terlajak kata buruk padahnya...:(


selamat malam !

Cantik Ke ?

Assalamualaikum...


Sekadar pandangan peribadi...


Cantik itu subjektif..terpulang kepada individu bagaimana hendak menilainya..tapi bagi saya, peribadi yang murni akan menzahirkan keindahan pemiliknya..mari kita sama sama menuju ke arah kebaikan..♥ ♥ ♥ InsyaAllah...





OMK ! ( oh mak kau ! muka terkejut !..hehe...) gambar tade kaitan ngan tajuk entry..korang jgn nak kata aq perasan cantik pulak..aq lempang kang !..:p

Perfect - Pink

Assalamualaikum...


Harini nak post lirik lagu yg agak sedap di dengar oleh telinga aq..tlinga korang aq  tak tau..* ada aq kesah?* yang penting telinga aq best jek dengar..hek3...  kesian housemates aq kena pasang telinga je aq pasang lagu ni hari hari..haha...*gelak kejam*...tapi selagi diorang tak bunyi, selagi tu aq pasang jek..weeee....kang diorang bosan aq stop le..


Pink - Perfect


Made a wrong turn, once or twice 

Dug my way out, blood and fire 

Bad decisions, that's alright 

Welcome to my silly life 
Mistreated, misplaced, misunderstood 
Miss 'No way, it's all good', it didn't slow me down 
Mistaken, always second guessing, underestimated 
Look, I'm still around 



Pretty pretty please, don't you ever ever feel 

Like you're less than, less than perfect 

Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing 
You are perfect to me! 



You're so mean, when you talk about yourself, you were wrong 

Change the voices in your head, make them like you instead 

So complicated, look happy, you'll make it! 
Filled with so much hatred, such a tired game 
It's enough! I've done all I can think of 
Chased down all my demons, I've seen you do the same 



Oh, pretty pretty please, don't you ever ever feel 

Like you're less than, less than perfect 

Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing



nak download klik HERE


P/s; Alhamdulillah ...hujan turun..eiii sejuk! sejuk ! saya suka !...probability nak tido and tak bangun bangun esok pagi adelah sangat tinggi..sekian kesian kat aq..sebab kalau tak gi kelas aq lah yang rugi...wahahaha


tadi jawab quiz Bahasa Jepun ngan Listening test sangat pening...nak nanges la camni...




rindu mereka semua macam nak gila tapi belum gila..:)


Monday, March 28, 2011

Wallpaper Laptop baru !

Assalamualaikum..

Takde nak cakap panjang..eh type panjang panjang..sebab niat utama entry ini adalah untuk upload wallpaper laptop yang baru ditukar seminit lepas..pastu dengan gagahnya aq upload..hehe...exited..hihi...korang tengok jelah...



Lantak lah korang nak kata macam budak or ape ape pon..yang penting akak suka nyah !...hik3...okay cukup cukup..perlu tidur sekarang kerana pagi ni ada kelas database yang SANGAT best !..* sila paham motip caps lock okay *

goodnyte ollssss....<3..tidur baca doa okay...kalau tak aq lempang korang dalam mimpi nanti baru taw...

Sunday, March 27, 2011

Comel Kan Kek Ni?

Assalamualaikum...


aq pon tak tau la kenapa harini aq nak cerita pasal cake..maybe aq teragaknak makan kot..( bukan kot,tapi memang teringin )...bukan ape...kalau dulu kek kahwin or hari jadi biase2 jek..kalau dah ade bunga ros kaler merah pon dah boleh bangga dah...tu dah kira hebat amat lah tu...pastu kalau ada coklat rice kat teli-tepi tu dah boleh bagak bagai lah..belum lagi kalau ada payung ngan ultraman, doraemon......haha..tu pon lagi lah hebat...



dulu birthday aq selalu merasa kek-kek yang janis-jenis camni lah...ni pon dah gembira sampai menangis terharu sampai banjir.
( hello aq dulu celebrate besday tiap-tiap tahun taw..sampai lah aq tingkatan 4...haha..pastu terpakse di stopkan aktiviti sambutan besday sebab dah tua bangka..tak layak nak buat besday party...huwuwuw..)

tadi tangan gatal sangat g taip CAKE kat Google search engine..pastu kuar lah macam2 rupa kek sekarang ni..pulak tu dah pakai fondant..uih, macam2 bentuk ko boleh buat nyah,..ade bakat ngan takde jek...haha..tak caya?..tengok ni ha !

 cool gila kek bantal !...macam kek kawin Mawi ngan Ekin dulu lebih kurang camni laa..

 haha...pengantin melayu punya kek sebab pakai Baju Kebaya ngan Baju Melayu...cute gila !

 okay ini topping yang sangat kejam...

 adik aq kalau dapat ni boleh berdarah hidung nih !


 perrgghhh..Ninja Turtle my Superhero !

 Okay ini sangatttt sweet and cute !

 haa ni mesti pagi petang siang malam cekik burger..sampai kek kawen pon nak burger..adeh !


 okay siapa bakal suami dia ahli bomba, sila tempah kek kawen sebegini rupa...bagi menghargai tugas dan tanggungjawab seorang lelaki api ! ( fireman )


 boleh la hadiahkan 3 orang gitaris band aq kek ni kalau diorang nak kawen..haha

 alolololo~~~~ comel nye innocent jek Hello Kitty !

 ini sangat cool..tak dapat pakai yang real, yang kek pon jadik lah..huwuwuw

 ini lagi gila..buat kek rupa diri sendiri...sape nak makan?..errrr...gulp !

 untuk si ulat buku !

 haha comel !

 ha ni sapa yang suka main game sampai tak ingat dunia tapi ingat akhirat...boleh lah tempah

 ini sangat cute okay..nak satu ! sayang nak makan ...-_-

 ni sapa yang gila Kamera.,hambik  ! Am !

 ni kalau bagi present anniversary mama mesti best sebab mama suke gila main game ni !

 F1?

 ini sangat cantik and simple...i like rainbow !


 gila kiut !

 please dont try this at home..in the toilet okay !..haha kejam !


 ini kek gempa bumi + filem 2012...

err..tapi dalam banyak banyak.kenapa takde kek gambar Microfon yang sesuai untuk aq berprofesion penyanyi ni?..alaaaa....tak aci !

sume nak gila..ke aq yang gila ni?...haha lantak !..yang penting aq dah naik jeles kawan2 sume dah kawen la, tunang la...dapat baby laa..hmm..nak jugak !!!.haueuuauaueueue...* okay sila jangan gatal.!..*

p/s: dengan duit semua pon boleh jadi..

I'm not

Assalamualaikum..

I am not intend to keep away from you..there is a cause indeed...seriously I am sorry..we will not be close as before..I know u have someone that can replace my place..

I know you know what i mean...

Saturday, March 26, 2011

Earth Hour 2011

Assalamualaikum....

tonight from 8.30pm until 9.30pm..my blog will be switched of to participating in Earth Hour 2011..let's go green...i'll be back !


Let's join me my friends...a little bit sacrifice to help our Earth..only an hour give a lot of efforts...come !


question: agak-agak I-City nanti gelap jugak tak ek?

p/s: mak , jangan lupe tutup sume taw..jangan tengok Sinetron untuk satu jam...hehe

Segmen: 'aku REVIEW sambil SEDEKAH'

Assalamualaikum..


pagi ni ( banyak la kau punye pagi,tengahari dah ni..) aq nak join segmen Sang Gay Kyerull..haha..amik kau...bukan aq yang kata..memang dah ramai dah kata,..hua3..aq terpengaruh jek...dia kata suh review blog dia..ni beliau cakap letak header buruk ni..aq pon letak lah..kang nanges lak, takde masa aq nak pujuk..


klik SINI kalau korang nak taw sangat pasal beliau..
okay muka kat header ada gaya-gaya nak mintak lempang..-_-

Pandangan ?
Bukan dapat ape pon kalau pandang lama-lama...dah la gay..errrr
( blog yang best laaa...kalau tak caya g lah tengok sana ! beliau hensem ke?...kot laa...haha )


 Pendapat?
Apa yang aq dapat kalau bagi pendapat?...
( blog and tuannye dah tak perlu pendapat kot..sebab dah sedia best ! )

 Kutukan?
Dah la blog munge-munge macam gugurl...yela,kan gay..so tak pelik laa..wahahhaaha...jom perang ! dah la eja "cliche" salah..hua3..
( nice la blog tu...sedap mata memandang..sejuk je hati..keep up okay ! )


dah lah malas cter panjang..kang kutuk lelebih nangis pulak...takde keja nak pujuk..haha...


nak hamik dah review dah !


p/s: baru pas call mama..makcik due bulan 5..yey nak dapat adik !

Jangan ! ! !

Assalamualaikum...


Jangan menilai seseorang dari luaran kerana hati yang suci lebih penting daripada paras rupa...sayangilah seseorang berdasarkan hatinya, kerana tiada yang berharga selain hati yang mulia...rupa paras hanya sementara, tetapi hati yang suci akan bahagia selamanya...InsyaAllah ♥


Friday, March 25, 2011

Kim Hyun Joong dulu kala

Assalamualaikum...


vrooommmmmmmmm...buzzzzzzzzzzz,,jenggggggg.....whosshhh whooooshhh...waaa,banyak nye sawang kat sini...lama dah tak hapdate..padahal baru bapa hari..haha...



vakum ini ditaja oleh incik google image..terima kasih..:)


Haaa,ni nak bagitau awal2...sebelom korang proceed bace entry ni,...kalau korang minat korea,boleh truskan..kalau tak,baik jangan teruskan membaca...sebab aq nak cerita pasal oppa aq ni....haha...*sangat perasan..ade aq kesah ?..*..kang muntah, habis payah lak aq nak basuh blog aq...febreez dah habes nak spray kat sini...okay..nak teruskan baca gak ke?..kang muntah jangan salahkan aq...haha


harini aq nak cerita pasal chagiya aq iaitu Kim Hyun Joong yang sangat macho + manis + indah + wangi + comel + adorable + talented + nyanyi sedap + hot + panas + kari berapi + meggi goreng + nasi goreng cili padi + air limau suam + ehh, ape ni dah melalut ni?...sorry2...haha...Kim Hyun Joong ni actually budak nakal and pandai berdikari untuk mngejar apa yang dia inginkan...korang bacalah sendiri...sumber ni aq dapat daripada official page dia...hehe...aq dah daftar taw..jangan memain...heeeee...


haaa nakal plus jahat-jahat manja nya oppa chagiya ku....huaaaa...tak kesah pon !


1. KHJ lari rumah sebab nak involve dalam bidang music yang terang-terang di reject oleh mak bapak dia..tak kasi jadi artis katanye...ape lagi,larilah dari umah..haha..hamik !


2. hampir mati 3 kali...sebab ape hampir mati dirahsiakan sebab takut peminat-peminat dia nangis sampai hidung berdarah sebab kesian...huhuwuwuw..* aq tak nanges sebab cool gila and brader2 mana nanges,...errkk *


3. pernah lapar macam nak mati sebab tak makan selama beberapa hari...takde duit la sebab lari dari umah sehelai sepinggang...* sape suruh selai sepinggang..g la amik kredit kad mak kau..kan dah lapo...tu pon nak ajar ke labu ~~~...zzzz..haha*


4. okay ini sangat jahat dan tak layak untuk ditiru oleh sesapa sahaja...iaitu order makanan dari restoran,..pastu cekik bagi habes..pastu lari laju-laju tanpa membayar apa-apa...haha..wey,ini masa kecik2 dulu...skang dah kaya dah...tak heran da nak bayau  brape pon...biase la,budak-budak nakal...* ayat kaber tak boleh blah punyerrr...*..boleh je buat kalau restoran tu family korang punye..hehek...


5. di pukul hampir mati oleh lelaki mabuk....hmm,asik hampir mati jek...saja je nak tunjuk macho ke pe...yang ni pon aq tak tau sebab ape kena pukul..


6. bekerja bagai nak gila * belum gila lagi,bagai je..* tapi tak dapat elaun pon....habis duit simpanan....isk3..kejam taw sape yang buli oppa...takpe oppa, diriku setia bersamamu dalam susah dan senang...wawawawa....


7. masa dia oppa lom popular dulu, oppa deliver pizza, surat khabar ngan ayam dan jadi pelayan restoran taw....hmm,macam2 keja taw oppa buat...nak cari duit....* untungnya ayam tu dapat dipegang oleh KHJ...jeles2..haha..jeles ngan ayam...sengal ! *

8. menjadi penghantar ayam sampai lah dia sekolah grade 7... dengan bayaran 2500 won sejam..kalau kat Malaysia kira macam RM 6.70 sejam la...eh,mahal gak gaji...aq pon RM 2.50 je dulu masa keja...cuba bersyukur sikit oppa...





9. menyimpan gaji terkumpul hampir 100 million won selama dia bekerja...kalau aq tak salah kira la dalam RM270'486...eiii,oppa shopping jom ! awwwww...


10. bukak restoran ayam dengan kawan dia masa sekolah menengah....aik,asik ayam jek...konklusinya ayam dan KHJ memang tak dapat dipisahkan....haha...tanak tanak ! nanti bau ayam !..eh tak ! KHJ wangi...kan kan kan..ngahahah,.,,


11. dog belaan KHJ nama nye Jaksalie ! tanak cte panjang2...dog itu harammm..hehe,...


12. makan nasi plus kicap bersama mayonis jek...masa miskin dulu laaa..skang dia dah boleh bukak kilang kicap ngan mayonis lagi taw,...hehe...* patutla kurus jek..nak tiru la camni...*


13. membuatkan mak bapak dia kena panggil ke balai polis dengan banyak kalinya...ish3...nakal nye..takpe2 i suka...rawwrrr ! ! ! bukan nakal jahat la..nakal baik..ni kes conteng2 dinding ngan cabut telepon public jek....


14. mak bapak dia kena tanggung bil kesihatan ngan hutang dia...weyyy,ni masa miskin dulu laaa....skarang dah mampu beli hospital untuk mak dia taw...


15. adelah sorang yang kasar dan garang tapi taw bila masa nak hormat pada orang yang lebih tua...alahiii bagus oppa...eii geram i !...dia garang ngan kasar ngan orang lain jek..ngan i dia romantic...ngeee* mimpi jek kau ! lempang kang !*


ni sume adelah kisah2 lama KHJ masa kecik-kecik muda-muda dulu...saja nak share ngan korang..yang minat nak taw je lah..yang tak minat dah tak yah bising-bising...kang aq selotep kang baru taw...


p/s: baru balik dari melawat kawasan and buat survey kat Jusco...berat tanggungjawab jadi leader project nih !..wish me luck ! nasib baik anak buah boleh nego2..hehek...

Wednesday, March 23, 2011

UTHM !

Assalamualaikum...

UTHM ! ! ! tunggu kedatangan kami dari UTeM...let's change the era to 60's !!!!!

theme: baju kotak-kotak n rayban ! !

Tuesday, March 22, 2011

Show UTeM Band di Mydin MITC Melaka

Assalamualaikum..

teringin nak perform atas pentas lagu Bila Cinta by me..tapi tak dapat2 lagi...record je la...silalah dengar

Ahad bertarikh 20 Mac 2011...band UTeM telah membuat persembahan selama satu jam atas undangan pihak Mydin..Alhamdulillah rezeki...thanx 4 those who coming and support us...especially UTeM buddies !...makcik2 pakcik2 semalam mmg sempoi...actually 3 Mac haritu pon ade perform gak just aq tak sempat nak buat liputan ( macam wartawan la konon..geli ! )sebab malam tu kan aq fly g Indonesia..

Aq nyanyi beberapa lagu je kali ni..kalau haritu 5 lagu..kelmarin just

Cinta Sempurna-Yuna
Diam-diam Jatuh Cinta- Ramlah Ram
Thousand Miles-Vanessa Carlton

yang lain2 just backup utk Sulhi jek...

sume ade 13 lagu...kitorang ready awal2 supaya tak jadi macam haritu...nasib baik ade backup masa croud mintak tambah lagu lagi..( maksudnye ape?..hehe ..bukan belagak la...saje je..-_-)\...ktorang bawa macam2 gebre lagu supaya sesuai dengan semua golongan pengunjung..yela..bukan gadis2 dan bukan gadis dan teruna2 dan bukan teruna je yang g lepak Mydin...makcik-makcik,pakcik-pakcik,datuk-datuk, ngan nenek-nenek pon ada taw..so taklah kitorang syok sendiri nyanyi lagu orang muda jek..tukar era jugak...best wo layan lagu lama ni..boleh buat goyang kepala ..heh....

best la dapat buat show yang ala-ala konsert..yela nak buat konsert sendiri memang nan ado lah kan..sebab aq bukan artis pon...isk3...tapi boleh la nak feeling2 artis kat Mydin..jadiklah..daripada takde...( ko ade?..lagi takde kan..nganganganga..)

video takdelah..tak dapat nak amik dari yang merekod...( woi,ade taw,..ko jangan ingat aq tipu plak...muka suci ni tak kan tiou pulak..)..so aq bagi tengok gambar je k...silalah cuci mata...upcoming show kat Mydin bulan 5 nanti sebab ahli combo UTeM nk focus kat final..



 Ni lah Kombo UTeM kesayangan aq...( bukan kombo set A KFC taw..lempang kang !)

Like this pic so much !

 yang paling berumur tu la Sir kitorang...lecturer Music kat Lim Kok Wing..( hati muda tu...hihi..sapa nak jadi penyanyi UTeM kena berdepan dengan beliau dulu..ada brani??...)

 Sulhi...

 Full band...ade sorang tak nampak..keybordist,,,Adzera.(.sory Ad..salahkan fotographer jangan salahkan fara..Fara innocent jek...-_-)
 Our Acoustic guitarist,Lead Guitaris and basist..

ngan UTeM buddies yang hadir..antaranya..ramai lagi actually...

Artis UTeM...(budak2 UTeM kata,saya tak kate...hehe...lalalala)

Alhamdulillah penonton lebih ramai daripada 1st perfomance...semua pon sporting...yang penting dapat buat pengunjung Mydin and penonton happy...dey all tunggu sampai ktorang habis perform taw !....best gila !

okaylah..nak tido lah..hujan lebat wo..sejuk~ ~ ~ ~..tido mmg sedap !..wahahaha..goodnyte Malaysia !

p/s: UTHM panggil we all perform Rabu ni..tema 60 an...nasib baik ade baju kotak-kotak Shu...boleh pinjam...takde sponsor lah...huwuwuwu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...