Pages

Saturday, February 25, 2012

Praktikal

Assalamualaikum..


huuuu masa praktikal ni...banyak menguji aku...mengajar aku dunia sebenar pekerjaan...nama je praktikal student tapi banyak tanggungjawab besar yang aku kena buat...salah satu nya aku kena handle seluruh Casting section punya OPL (One Point Lesson) supaya memudahkan operator buat kerja..payah sey...nak kena approved dengan Section Head..lepas tu Quality Officer then dengan Department Head..kalau setiap orang ada comment, aku kena tukar sampai semua puas hati...huwuwuw..tu baru satu OPL...aku kena hadap 25++ OPL tahu..huwuwuwuw...GM bagi aku masa 2 minggu je untuk settle kan..waaa...kena tangkap gambar step lagi..*ohh aku bukan mengeluh, cuma mencurah perasaan...haha*


lepas tu aku kena update daily Machine Down time..kena buat graf, kira percentage break down...lepas tu tampal dekat information board untuk pekerja dan untuk Section Head punya board...


tu belum kira kalau indication or labels and tables yang aku kena buat...indication la yang paling melecehkan..yela, sebab kena buat satu satu, potong..lepas tu nak laminate..yang paling leceh bila nak tampal double sided tape...tu yang byk amik masa aku..huuuu...kat situ actually ada sorang lagi student praktikal..tapi dia handle Ferrite Magnet which component untuk kereta..aku pulak handle Ferrite Shhet which component dalam Galaxy, iPhone and so on...huuuu...best memang best dapat belajar benda baru...Akak2 officer tu ada bagitau yang Ferrite Magnet memang tak banyak kerja compare to Ferrite Sheet..maka aku memang la banyak kerja...tsk3..


tapi the problem is, ada manager yang dari Ferrite Magnet tu still cari aku untuk tolong dia buat kerja walaupun dia tahu yang aku bukan Ferrite Magnet..tapi takpe lah..kalau boleh aku tolong laaa...yang best nye, manager2 setiap sectio akan ajar aku sampai aku buat betul betul...itu yang aku suka..dorang tak marah pun..maybe sebab dey all athu aku student yang still noob..hmmm...masa kerja la yang aku takleh terima..masuk 7.30am..balik 6.25 pm...kadang2 tu terpaksa balik lambat sebab kerja banyak n dorang nak on the day jugak..hmmm...


sorry la kalau aku lama tak update..thanx pada yang still singgah sini..nanti ada time aku singgah blog korang okay...miss u all !! :) miss nak BW...


Sunday, February 19, 2012

FORTEEN Official Site

Assalamualaikum..


hah dah lama tak update semenjak start LI ni..kali ni aku nak promote Official Site Kumpulan FORTEEN yang semakin meningkat naik...maksud aku semakin popular..aish korang suka tau pikir lain..ehh tak eh..ohh aku je yang perasan...T____T..okayyy stoppp


mau tak best..FORTEEN ada killer song tau..korang hade?..takde kannn..haha..haaa lagu Berdua Bersatu..ohh lagu Favorite aku...korang try la suruh aku nyanyi tak yah tengok lirik..mesti aku boleh nyanyi dengan tempo dan pitching serta lirik yang betul...wawawa..*eh sorry terbelagak..maap..*


FORTEEN dianggotai oleh Izzue, Ariz, Ameer dan One..*okay nama nama ni aku susun secara random dan tak mengikut urutan siapa lagi aku minat..sekian* ...alamak teringat pulak Sehari Bersama Forteen kat Klebang haritu...ohh sangat memorinye..


sebenarnya aku sangat gembira Forteen dapat jadi TOP 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian..ohh sangat mengharap mereka menang..yey ! menang ke kalah ke..aku tetap sokong mereka dan semoga mereka kekal dalam industri...dan juga mengembangkan bakat yang mereka ada...berlakon pun okay gak..Izzue berlakon best ! Aishiteru kat TV9..


FORTEEN Official Site


okay korang boleh klik FORTEEN Official Site kalau nak info tentang aktiviti FORTEEN akan datang...ohh ye juga nak promote blog Kak Ayu Jelitaz ..Kak Uya memang selalu communicate dengan artis tempatan......Kak Uya memang sempoi..serius...


So sesiapa "kipas susah mati" FORTEEN ! sila jengah ke blog ini hokey !!


info : http://forteenofficialsite.blogspot.com/

Sunday, February 5, 2012

Salam Maulidur Rasul : Selawat Ke Atas Baginda

Assalamualaikum...

Hari ini adalah hari yang sangat indah bagi umat Islam seluruh nya kerana harini adalah Hari Keputeraan Baginda Nabi Muhammad S.A.W...marilah kita bersama sentiasa mengucapkan selawat ke atas baginda Utusan terakhir Allah S.W.T...pemimpin yang tiada galang gantinya di muka bumi ini dan pemimpin agung islam..Subhanallah...sebagai umat Baginda marilah kita memperbanyakkan mengamalkan sunnah Baginda dan mencuba sedaya upaya menjadi umat terbaik :)

So bercerita tentang maulidur Rasul..masa aku sekolah dulu tiap tiap tahun sambutan Maulidur Rasul akan diadakan dengan meriah sekali..mula-mula sekali semua bebudak *yela masa tu kan aku budak-budak..haha* akan pakai cantik cantik..biasanya memang baju raya la kitorang pakai sebab rasanya tu la baju yang paling cantik yang kitorang ada...terutamanya aku..pastu pagi pagi lagi kitorang akan berarak sambil berselawat..kalau dulu sekolah aku tepi jalan..so demi mementingkan ciri-ciri keselamatan,maka kitorang berarak keliling padang jela..korang tau la budak budak kan memang susah nak handle..terutamanya aku..hahah.tu pun dah exited habis dah macam feeling nak raya..eh kau ada ke pakai baju kurung lawa lawa,baju melayu siap bersamping lepas tu berarak keliling padang..haaa takde kan..LOL


syok oh berarak :) tapi banner tu tukar dengan nama kelas biasanya..korang imagine lah sendiri..haha

bhahah...lembu lembu akan ditumbangkan..Sambutan ni sangat la best sebab kitorang akan makan beramai-ramai dalam dulang..huhu..biasanya sedulang makan 4 orang,uih best sangat la time tu..

lebih kurang camni la rupa dia..hehe..*korang mesti cakap aku makan lebih kan?..dem you*

yang paling penting, ada pertandingan nasyid..paling best masa sekolah rendah laa..siapa yang masuk pertandingan nasyid kira dah taraf artis la kan..haha..aku la sekali tu..tapi dulu aku low profile je..jadi backup je kat belakang...tak macam sekarang aku lead vocal..huwuwuw...menang kalah belakang kira,asalkan take part..hee..balik balik muka sama yang masuk..heee..biasa bro..music dengan Farah Aziz memang tak dapat dipisahkan..*boooooo*

korang masa kecik kecik mesti familiar dengan lagu lagu bertemakan Mualidur Rasul kan?...yang menceritakan dan memuji Junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W...kalau aku ada banyak la jugak lagu lagu yang familiar dan lagu lagu nasyid yang selalu kitorang bawa bertanding...peringkat sekolah je la tapi..haha

Rasulullah - Hijjaz

video

Junjungan Mulia - Al - Mizan


video

Rasul Junjungan - Raihan & Brothers & NowSeeHeart & Amaluddin


video

aku tak la nak upload semua kat sini..korang pergilah cari kat you tube sana...hah ! jangan cakap aku malas eh? aku cepuk kang !:p ...by the way lagu lagu ni lah salah satunya buat aku rasa lebih dekat dengan Nabi Muhammad S.A.W sebagai umat Baginda..yela lagu lagu ni kan banyak bercerita mengenai Baginda..macam macam cara kita boleh mengenal rapat Pemimpin agung Islam..nak dengan tak nak je..selain berselawat..Marhaban..Subhanallah...

eh tapi bila bercerita macam ni memang membawa kau ke zaman kanak kanak dahulu...yela sambutan Maulidur rasul macam macam peringkat ada...sekolah, kampung, mukim, bandar..semua lah...yang kebangsaan pun aku pernah sampai masa sekolah dulu..hui best nye !!  *hmm nampak tak aku dah makin tua..huwuwuw ..masa berjalan terlalu pantas tanpa segan silu *

so korang macam mana pulak dengan sambutan Maulidur rasul..mesti banyak kenangan macam aku kan?...jom share :)

antara amalan Rasulullah S.A.W yang boleh kita jadikan ikutan..

klik untuk tumbesaran

So Don't Be Sad If You're Single.

Assalamulaikum..

Sticky post

Girls are like APPLES on trees . The best ones are at the top of the tree . The boy don't want to reach for the good ones because they afraid of falling and geting hurt . Instead , they just get the ROTTEN APPLES from the ground that aren't as good but easy . So the APPLES at the top think something is wrong with them. When in reality , they are AMAZING . They just have to wait for the right boy to come along , the one who's brave enough to climb all the ways to the top of the tree :) 



cited : Sharena Anes



perlu pulak aku letak gambar Apple ni? LOL * perlu la, aku dah guna dia sebagai contoh..ni kes appreciate moment la ni..haha*

Siang Nanti :)

Assalamulaikum..


Aku ada banyak benda nak cerita tapi sekarang tengah malas nak type..so siang nanti lah aku cerita..haha..*pemalas punya budak*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...