Pages

Tuesday, January 24, 2012

Running Man Yang Awesome :)

Assalamualaikum....siut je masa aku type entry ni tinggal nak post je komputer terpadam..nasib baik autosaved kalau tak jenuh la aku nak type balik....T____T


Ye semenjak dua menjak ni aku memang gilakan Running man..hah? korang tak tahu apa tu Running Man?..alamak, kalau camtu korang dah kes ketinggalan keretapi ni..hmmm..sekarang tengah hot tau..satu dunia tahu apa tu Running Man..( Man bukan blogger Man Yusoef.haha)...Reality Show Running Man ni adalah rancangan televisyen KBS..Korean punya..untuk Running Man ni diorang kena settlekan beberapa mission bergantung pada jumlah mission yang akan diorang dapat...ada peserta tetap dan ada jemputan jugak...kalau siapa yang ikut Running Man korang mesti dapat bayangkan muka muka semua peserta..serius la aku kalau tengok Running Man kalau tak gelak pecah perut tak sah...mesti korang pelik kan,apasal aku tengok benda ni tapi gelak gelak..padahal Mission game je pun...kalau korang tengok,korang akan faham apa yang aku maksudkan..hahaha..ala korang Google lah..nak cerita nanti sampai esok pun belum tentu habis :) Kat sini siapa yang kutuk kutuk K-POP pun layan Running Man,maka korang bayangkanlah best ke tak benda ni...





380457_348669688478075_153151424696570_1488376_623344123_n
Ji Hyo the one and only peserta perempuan tetap dalam Running Man..





masa awal awal episod ni lah peserta peserta nya...tapi sekarang Joongki dah takde sebab ada komitmen lain...pengacara dia Jaesuk..tapi still main jugak mission tu...Kwang Soo dalam gambar ni nampak hot kan..padahal dalam game dia lah yang paling blur,innocent dan selalu ditindas..haha...Gary tu Couple dengan Ji Hyo..diorang dipanggil Monday Couple sebab diorang couple dalam game ni je...pastu sebab rancangan ni disiarkan pada hari Isnin kat Korea..boleh ek camtu?..haha...Jongkook pulak orang paling takut ngan dia...paling kuat antara yang ramai ni..digelar Spartakook pastu tiap kali dia muncul kat kamera mesti ada bunyi harimau..poyo..haha..Haha pulak panggilang dia Haroro sebab dia suka dress up macam kartun Pororo..alah senang cerita korang tengok lah sendiri...sekarang dah episod 77...aku belum sampai situ lagi...pelan pelan kayuh.haha


ramai yang dah perbah jadi guests antaranya Nickhun dan Taecyon 2Pm, SNSD, IU, Shim Bong Sun, eh ramai lagilah..gila aku nak sebut semua kat sini..*malas sebenarnya..bhahaha*


aku pun baru je belajar tengok Running Man..aku tak download sebab laptop rosak..so tengok kat web je..


Running Man
Running Man Fan Page


tapi aku bertekad nak beli external supaya boleh isi semua episod Running Man..heeee..boleh camtu?...:p


Selamat Menonton daan bergelak sampai sakit perut ~~ huwuwuw

8 comments:

syafiqstatichot said...

best kan running man. syafiq pon dok tengok. tengok dah sampai ep 77. betol ke Ji Sukjin dah takde nanti? setakat ni dia masih kekal ada lagi dlm running man. :)

Asy Faro said...

owh cerita gameshow nie lah yang budak2 bilik aku duk layan tu..

Nurfarahana Abdul Aziz said...

Syafiq : eh alamak salah la pulak..hee..kita tengok loncat2..kawan kita salah info kot..but thanx :)

Asy : haha, kat sini siapa yang kutuk kutuk K-POP pun pakat tengok Running Man..

ILA HonEyBuNNy said...

ne rasa nak menonton jugak neh..heheh

duduk rumah mcm2 cita nak tgk..ehheh

Mohammad Abu Bakar Kamal said...

hahaha.. aku suka yg depa main sembunyi2 & sorang kena cari.. mcm main sembunyi ibu.. kelakar gila...kadang2 suspen pon ader..

Nurfarahana Abdul Aziz said...

Ila : tengok sekarang !!

Abu Bakar : haha..memang suspen..rasa mcm kita pulak yg buat mission tu..haha

ira syahirah said...

tompang tanya,main kat channek brapa KBSW ka??

Nurfarahana Abdul Aziz said...

Ira : kat channel 393 , One HD , ada Astro beyond baru boleh tengok...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...