Pages

Monday, August 6, 2012

First Olympic Medal - Lee Chong Wei

Assalamualaikum





*AKU MALAS NAK LETAK GAMBAR LIN DAN*

Malam final badminton semalam sememangnya membuatkan jantung aku berdegup laju...serius la,aku lebih nervous menonton badminton sensorang kat rumah berbanding nak menduduki final exam..haha gitu...Lupakan pasal Baskin Robbins yang cakap nak bagi satu scoop aiskrim percuma kepada rakyat Malaysia kalau emas menjadi milik Malaysia,semalam..mahal mahal pun aku masih mampu beli..*berlagak pulak aku macam Lin Dan errkkk* aku lebih tertarik nak bercerita tentang ingat Perak yang Lee Chong Wei akan bawa pulang esok ke Malaysia yang aku sendiri tak mampu nak gapai apatah lagi org yang duk nak underdog Lee Chong Wei dan Malaysian Athlete..blergh get a life !


Apapun yang terjadi,aku nampak yang Dato' Lee chong Wei dah bermain berhempas pulas,keluar segala peluh jantan beliau..*aku yang kat rumah berpeluh tak tauuu..ngagaga* nak mengalahkan Lin Dan..yang pasti LIN DAN BUKAN MENANG MUDAH.tapi MENANG TIPIS *dan please jangan nak berlagak sangat sebab kau dah menggigil masa first set kan? LOL *


As what the ESPN commentator said : "LCW is such a great guy, but Lin Dan is a bit arrogant. Skills win you medals, but attitude wins hearts."


Instead of getting the RM4M by winning a Gold medal for Olympic, Dato' Lee Chong Wei wins the huge victory by winning the 28M Malaysians heart..and his tears for being sorry was the most epic indeed..

aku tengok semalam banyak kali DLCW mintak Lin Dan tukar shuttle, tapi bapak degil dia tak nak tukar..aku rasa macam nak bagi penampar je..*eh sorry teremosi pulak puasa puasa ni..ngeh maap*

this is the moment which I cant hold my tears for him ...seriously,yes I am a bit disappointed but it is only hold for 1 sec in my life and slip said "ALAAAAAAA" , but right after saying the loser "ALAAAAAA" ,I am proud of him in my entire life,..and  I am sorry for being disappointed at first..

Chong Wei wins silver in London Olympics 
:'( I am sad looking him like this..

Chong Wei wins silver at Olympics 


right after the match, this tweet appear in his twitter account 


I'm sorry



#ThankYouLeeChongWei is trending worldwide ..please smile..we want to see your smile Malaysians Hero <3

tweet by  @thekhayalan15 :  You're such an inspiration. Because of you, Malaysians become closer than ever. Who needs gold when we have you? 

Yes,Malaysians have you..which is the most inspirational badminton player, the most nice attitude you own..what can we ask for more... :') 

but now Malaysians ! we have to focus to our Rocket Pocket Man !! AZIZUL HASNI AWANG ! :)


THANK YOU DATO' LEE CHONG WEI ..MALAYSIANS LOVES YOU !

*sebenarnya aku type entry ni sambil dengar lagu raya..hahahwwawa*

pic : Google

1 comment:

teratak hati said...

Tahniah utk DLCW..perak pun bukan senang nk dpt tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...