Pages

Tuesday, July 10, 2012

Tips For Better Life Part 1

Assalamualaikum..

Memandangkan aku agak busy nak menyiapkan final report latihan industri aku *padan muka, tula suka sangat buat kerja lambat lambat*..mana lagi nak tengok We Got married, Running man..Alahai busy nya hewhewhew..okay sila lempang aku cepat..Aku nak share dengan u olls Tips For Better Life atau dalam Bahasa Melayunya Tips Untuk Kehidupan Yang Lebih Baik..kalau korang rasa aku salah translate, copy tajuk post ni lepas tu paste kat Google Translate..tadaaa lihatlah hasilnya..sama bukan? Next paragraph please ~

Okay okay hari ini kita mulakan dengan 10 tips dahulu..sebenarnya benda ni aku jumpa masa aku duk godek godek folder masa aku praktikal haritu..tapi aku baik tau, aku share ngan korang..terharu tak ? terharu tak? :p sekarang ni bila nak masuk tips nye cik kak oi. ggrr !

1. Take 10 to 30 minutes walk every day. and while you walk, smile. (lantak la kalau ada orang kata kau gila) haha

2. Sit in silence for at least 10 minutes each day . (Diam tanda setuju...eh macam meminang pulak LOL)

3. Sleep for 7 hours. (peh ni memang best ! aku memang suka tidur..oh heaven sekali)

4. Live with the 3'Es : Energy, Enthusiasm and Empathy. ( Tenaga, Semangat untuk bergembira dan merasakan diri berada di tempat orang lain) Contohnya macam aku berangan aku yang bawak watak Ameera bini Syamsul Yusof dalam drama Ameera..oh Syamsul..oke takde kaitan.


5. Play more games. (Angry Bird games pon boleh)

6. Read more books than you did in year past. (buku hutang jangan baca la untuk aktiviti ni nanti tambah stress parah pulak )

7. Drink plenty of water..(oh ye bukanair manis ye..air masak...nanti gigi rosak kalau minum manis banyak..pesanan dr doktor faiz khaled.oke tipu..boo)

8. Dream more while you awake. (maksudnya kat sini pasang angan angan untuk cita - cita la..jangan kau berangan nak jadi bini Syamsul Yusof macam aku berangan..huwuwuwuw)

9. You don't have to win every argument, agree to disagree. (ha ah kan..asyik nak menang je..apa la salahya sesekali menanggung kekalahan pulak..hehwehwe)

10. Forgive everyone for everything. ( maafkan semua orang, setiap manusia melakukan kesilapan..kira bagi second chance la walaupun kepercayaan dah kurang..but still, kalau buat lagi, sepuk je...ehh)

Okay cukup 10 dulu..nanti sambung lagi..Chow.

5 comments:

theloverpinkystorry said...

wahhh..
info yg berguna..
i will try :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

yess...tido kne cukup..

Nurfarahana Abdul Aziz said...

fauzi : a'ah sekurang kurangnya 6 atau 7 jam..

Pinky : sila sila cuba..hee

NUNU EERA said...

i main smurf ari2.. smurf sgt comel..;)

Nurfarahana Abdul Aziz said...

adik sy baru ajar main..aah best !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...