Pages

Monday, May 21, 2012

Happy Birthday Syamsul Yusof

Assalamualaikum..


oh ye sebelum bacaan diteruskan, sesiapa yang tak berminat nak baca, sila tekan pangkah..sebab entry ni memang agak gedik sikit,aku mengaku dulu sebelum korang kutuk.entry ni jela..entry yang lain tak gedik.LOL.T___T


Sebagai seorang peminat fanatik Syamsul Yusof, adalah menjadi tanggungjawab aku untuk menaip satu entry semata-mata untuk mengucapkan Selamat Ulang Tahun kepada Syamsul Yusof.Ada aku kisah pulak dia tahu ke tak kewujudan entry ini.yang penting aku puas hati..hewhew....

hari ini, 21 Mei 2012 adalah ulang tahun Syamsul Yusof, pengarah muda Malysia yang mula meniti di bibir peminat filem tempatan..Beliau lahir pada 21 Mei 1984, dah 28 tahun dah umur dia..bila nak kahwin ni? nak tunggu kita grad dari UTeM ehhh..eii malu * kasihan, cinta bertepuk sebelah tangan..kau layankan ajela*

Ala banyak dah filem yang di bawah arahan Syamsul.Korang ni banyak sangat tengok filem luar, sampai filem Malaysia pun dah lupa nak tengok..Aku tengok jugak filem omputih, tapi chill jugak tengok cerita Melayu.ehem ehem.

Antaranya Evolusi KL Drift, Evolusi KL Drift 2, KL Gnagster, Khurafat, Aku Bukan Tomboy dan yang paling terkini, KL Gangster 2...Okay, apart of muka Syamsul yang hemmmsemmmm ni kan, actually yang rupa paras ni jatuh nombor 3.tengok, aku tak pentingkan rupa tau.sebab aku pun rupa tak kemana.Sebab tu aku nak masuk Vokal Bukan Sekadar Rupa.Okay takde kaitan dengan Syamsul.Ini pasal aku.close story.

Benda first yang buat aku minat kat Syamsul adalah sebab aku tengok dia ni ada sifat tanggung jawab la kat keluarga.yela tak bergantung sangat kat family.Pandai buat duit sendiri dan mampu menghasilkan filem yang berjuta juta kutipan.kalau aku, juta rupiah pun belum tentu.Kasihan sungguh.So orang tak leh la kata dia ni perabih duit Datuk.Ek hello kalau dia habiskan pun, tu ayah dia.korang sibuk apasal? explain!

Selain tu, aku nampak dia humble la.Walaupun anak orang kaya raya, rumah kat lereng bukit *kau orang tahu tak, sejak sekolah lagi aku teringain nak masuk rumah Datuk Yosof Haslam tau* ...Aku tengok dia pandai ambil peluang sebagai anak penerbit dan pengarah filem berbakat alias Six Million Dollar Man sejak cerita Sembilu masa aku sekolah dulu, belajar dari ayah dia...hmmm apa lagi la yang korang tak puas hati?..okay la senang cerita..

Kalau korang nak kata, Syamsul ni popular, berjaya or whatsoever sebab rupa dia kan..tapi apasal dia tak menang Anugerah Bintang Popular? Hello, dia menang Anugerah Skrin, Festival Filem Malaysia yang mana semua tu dipilih oleh orang profesional industri seni.So kebolehan yang tak boleh dipertikaikan.

Hmm, apapun sebagai peminat yang dia tak tahu pun aku ni wujud sebab dia tak pernah reply tweet aku walaupun sekali, apatah lagi retweet, aku assumed dia baca jela..aku tetap sokong Syamsul.sebab dia berbakat dan layak menerima apa yang telah dia terima.Aku just doakan filem terbaru dia berjaya dan akan menghasilkan filem berkualiti untuk para penonton selagi termampu.Congratulations :) Persyaitankan apa orang lain kata. !

Happy Birthday :) , Make your family proud even more Syamsul Yusof :)

Aku dengar dia dah ada girlfriend..aku tak sedih, aku happy T____T huwuwuwuwuwuwuwwaaaaaaaa


Eh tak yah buat muka hensem sebab dah tahu dah memang hensem.Cepuk nak? T___T


9 comments:

baby boo said...

ooo peminat setia syamsul yusoff ekk.. sy x minat sgt, just gitu2 je tp bila dh jumpa depan2. siyes ENSEM gila ! terus jatuh hati, kekeke

Nurfarahana Abdul Aziz said...

huaaaa pernah jumpa Syamsul? alaa jelesnye ~~~ huwuwuwuw....ala nak jumpa jugak..

MIMIE AIZA said...

waaahh minat syamsul yusof rupanya

Nurfarahana Abdul Aziz said...

minat sangat !!!! heee

e-lyana said...

wahhh, hahaha, semangatnya entry nieyh! huhuhu, teruskan minat kamu 2 keyh sis :)

Nurfarahana Abdul Aziz said...

huwuwuw ni die hard fan ni

Muhammad Nur Aiman said...

http://aimandotnatrah.blogspot.com/ nie blog saye :)

dewiltt ratna s said...

wslau,sya orang,indonesia tpi,sya suka filem flem yang di arahkan oleh syamsul yusuf...
sya jgha mengidolakan symsul yusuf... heeemmm..

dewiltt ratna s said...

wslau,sya orang,indonesia tpi,sya suka filem flem yang di arahkan oleh syamsul yusuf...
sya jgha mengidolakan symsul yusuf... heeemmm..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...