Pages

Tuesday, September 25, 2012

Sparta Char Kuew Tiaw

Assalamualaikum, Salam sejahtera kepada anda semua moga bahagiaaaaaa *stop ! ,sumbang*

Okay,okay nampak ye di situ tajuk entry adalah makanan, maka entry ini adalah pengaruh anda untuk menternak lemak tapi takpe sebab sedap gla nyam nyam..lepas makan boleh bersenam..miahahaha

Actually ni bussiness kawan fakulti aku..mula berjinak-jinak merpati gittew dalam bidang perniagaan..sebagai pelajar Jurusan Pengurusan Teknologi dan Teknousahawanan di UTeM, kena la buat sesuatu yang ada kaitan dengan kos..tak gittew? Bak kata DEKAN :)

Actually bukan sebab bussiness ni kengkawan aku punya,aku dok canang kat korang..tapi sebab sangat nyam nyam sekali...aku ni tak makan sangat Char Kuew Tiaw ni dulu..aku tau makan Kuew Tiaw goreng tak nak sayur je....apa punya orang tak makan sayur -__- masalahnya makan Sparta Char Kuew Tiaw pun aku tak nak sayur..

Sesiapa yang duk kat Melaka ni memang rugi la tak gi makan Sparta Char Kuew Tiaw ni..pergi now now now ! nyam nyam

okay takpe,takpe kita tengok gambau dulu..tengok okay tengok aje..bau takde..




 Kita mulakan dengan gambar Tuan Tanah Kedaung dulu..miahahaha..dorang ni la yang masak a.k.a tokeh..cepat puji hensem, cepattttt !! 
Dari kiri : Amir, Fahimi , Haikal ,Firdaus

 antara pelanggan yang setia datang makan kat Sparta Char Kuew Tiaw


 nyam nyam sedapnya





Ada yang datang dengan family..ehem, Luayy kirim salam baju merah please -__-

 Banner business Sparta Char Kuew Tiaw


 Todia todia mak mertua lalu tak perasan..keh keh keh

 Oh ye ni Sparta Char Kuew Tiaw Sotong..menu baru ehem ehem pasni boleh try.. :) nyam nyam


Kita takde racist, Cina pun boleh makan punya maaa :)




untuk maklumat lanjut sila layari


# kesimpulannya pinggan semua licin takyah basuh dah sebab sedap sangat..tapi heyy pinggan tu berbasuh la..aku bagi metaphor aje..

Sebenarnya memula aku nak makan Sparta Char Kuew Tiaw ni sebab ada nama Sparta , aku kan #ForeverRunners Running Man ala ala Kim Joong kook gittew, nampak tak pengaruh dia kuat kat situ..tapi lepas makan, aku terus lupa apa itu Running Man sekejap, kejap jela,lepas tu ingat balik..miahaha

Kesimpulan kedua, Sparta Char Kuew Tiaw ini sangat sedap dan sangat mengenyangkan..anda tidak akan menyesal..nyam nyam ..trust me ! Semoga business ini akan memasuki pasaran antarabangsa hamboi kau jah ! 

Kot kot boleh masuk Jalan Jalan Cari Makan mana nak tau ..hewhew

SELAMAT MENJAMU SELERA 
cuba kira berapa kali aku tulis nyam nyam, betapa sedapnya Sparta Char Kuew Tiaw nyam nyam :)

gambar aku mana???  T___T

7 comments:

Syamil Ramli said...

nape krew sparta yg paling kanan tu muka cam norman hakim
Tengok sini ==>> Sinetron yang Menjengkelkan

cweet pinky said...

hehehe , untgla , bgusla , pandai bisnes , bisnes nih memg penting lagik2 kalaw kiter nih orang islam kan , 90% sumber ekonomi dari perniagan , tak salah larr , hehehe

salam singgah dari CP

shafiqabdshukor said...

wah.. mesti try ni...

Nurfarahana Abdul Aziz said...

Syamil : Haha yeke? kena tengok balik nih ! hewhew jom jom try !

Nurfarahana Abdul Aziz said...

CP : kitorang punya cos memang beased bussines so kena la try apply :)

Shafiq : kena try !!! mesti !! :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

umah nenek zuan kat melaka.. tapi tak pandai la jalan kat sana..hehe

Nurfarahana Abdul Aziz said...

Zuan : ala yeke? cuba tanya nenek, kot kot tau jalan..heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...